waarom eerst aarden of gronden? Ik heb ervaren dat mensen met stress gerelateerde klachten in de basis niet of onvoldoende geaard zijn. Ze staan niet met beide benen op de grond, zijn ontworteld en voelen geen houvast. Daardoor kan de energie niet stromen en krijgt stress de kans zich in het lichaam vast te zetten. Door bewust aarding toe te laten kom je weer thuis in je lichaam en op de grond. De energie kan weer stromen, je wordt evenwichtiger en bent aanwezig in het moment.

Maar wat is aarding of gronding dan?

Aarding doen we, net als ademhalen, automatisch. We weten alleen niet meer hoe we dat goed moeten doen. Aarding is je bewust worden van het feit dat je op aarde staat. Je verbindt je letterlijk met de grond onder je voeten. Het is essentieel om je dit te realiseren. Goed geaard zijn betekent dat je volledig aanwezig bent in het hier en nu. Je bent mentaal en emotioneel krachtiger en kunt beter omgaan met stress.

Hoe kun je dan aarden of gronden?

Er zijn veel technieken en methoden om gronding te leren en toepasbaar te maken in je leven. In de natuur zijn is er daar één van, maar je kunt het thuis ook doen. Hieronder vindt u een audiovisueel filmpje met een oefening. Dus ga er lekker voor zitten met twee voeten op de grond en zet het filmpje aan.

Om te integreren moet aarding worden beoefend en herhaald. Neem het bijvoorbeeld op in je ochtendritueel. Je begint zo een stuk steviger aan je dag. Wil je meer weten over aarding of gronding of wil je andere technieken leren,

Pin It on Pinterest

Share This