Op een morgen word je wakker en je bent op. Je kan niet meer. Je lichaam weigert dienst en je geest wil maar alleen nog maar rust. Tijdens een drukke periode op het werk en privé heb je het nodige te verduren gehad. Je lichaam er ineens klaar mee. Je gaat naar de huisarts en daar krijg je de mededeling dat je een burn-out hebt. Nu slaat pas echt de paniek toe. Dat kan niet. Daar heb ik geen tijd voor. Er is nog zoveel te doen. Wat nu?
Eén ding is duidelijk: er zullen zaken moeten veranderen. Je kan niet verder op de manier waarop je het nu doet. Het is tijd om naar jezelf te gaan kijken. Begin met het nemen van rust. Daar is je lichaam echt aan toe. Pak die ruimte voor je zelf. Rust, reinheid en regelmaat. Probeer een ritme in je leven aan te houden. Ga ‘s morgens op tijd je bed uit, ontbijt en pak gedurende de dag de momenten die je anders ook zou pakken. Ga niet op bed liggen, dan kom je er al gauw niet meer vanaf. Ga aan de slag hoe krijg ik Lichaam en geest weer in Harmonie?

Mijn ervaringen.

Ik wil de ervaringen van mijn eigen burn-outs in dit blog met jullie delen. Ik heb er zelf drie moeten doormaken, voordat ik de boodschap van mijn lichaam begreep. Mijn laatste burn-out heb ik echt anders aangepakt dan de eerste twee. Het grootste verschil was dat ik naast een behandeling bij een psychotherapeut ook een energetisch therapeut heb bezocht. Een gouden keuze en dat zal ik verhelderen. Een psychotherapeut is vooral bezig met cognitieve therapie, d.w.z. voornamelijk gericht op het mentale aspect, op de geest. De psychotherapeut legde de vinger wel op mijn pijnlijke mentale plekken en die werden ook wel besproken, maar de spanning van dat onderwerp voelde ik nog altijd in mijn lichaam en dat raakte ik maar niet kwijt. Ik vroeg me af hoe ik niet alleen de stress in mijn geest, maar ook de stress in mijn lichaam blijvend kon afvoeren. Deze zoektocht leidde me uiteindelijk naar een energetisch therapeut. Hier kon de stress in de organen van mijn lichaam energetisch worden aangepakt. Nadat ik bij de psychotherapeut was geweest, plande ik vervolgens altijd een bezoek bij de energetisch therapeut. De zaken die ik bij de psychotherapeut had besproken werden hier voortgezet. Op deze manier heb ik de harmonie tussen lichaam en geest weer bij mijzelf teruggebracht.

Inmiddels heb ik ook vanuit mijn eigen praktijk PEP de ervaring dat het op deze manier werkt. Dat is niet verrassend want energetische therapie is holistisch, dat wil zeggen dat er naar de hele mens, naar het geheel van lichaam en geest wordt gekeken. De energetisch therapeut weet dat alles met alles samenhangt en raakt met verschillende vormen van therapie het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan. Ook hier wordt begrepen dat lichaam een geest samen moeten werken om gezond te zijn en te blijven. Dit is nodig om je lichaam in balans te houden.

Door mijn eigen ervaringen met burn-out kan ik je deze mogelijkheden aangeven. Ik ben graag bereid om meer informatie te geven. Het is mijn missie en mijn passie om mensen met burn-out of stress gerelateerde klachten te mogen begeleiden op de weg naar harmonie tussen lichaam en geest.

Wil jij ook weer in harmonie zijn?

Pin It on Pinterest

Share This